Despre proiect

Proiectul își propune să răspândească experiențele dobândite în cadrul proiectului AVARES și va integra noi tehnologii și metodologii de învățare în lumea 3D, inclusiv abordări de social media și gamificare. În cadrul acestui proiect, accentul va fi transferat de la simpla furnizare de conținut la planificarea activităților de autoînvățare. Abordările pedagogice vor fi utilizate în acest sens, explorând noi direcții de învățare non-formală. Cursul va combina realitatea virtuală, multimedia, web 2.0 și tehnici de gamificare. Ideea principală este de a prezenta cât mai puțin text posibil și de a acoperi materialul cu diverse activități de învățare oferite în lumea virtuală, care sunt mai atractive și mai distractive pentru tineri.

În plus, realitatea virtuală și lumile 3D pot oferi mijloacele de a reprezenta obiecte și idei în moduri mai expresive și mai ușor de înțeles, oferind modele 3D ale unor obiecte reale și simulând scenarii reale din lume. Materialul de învățare constă în prezentări bazate pe text, multimedia și obiecte 3D, găzduite într-o lume virtuală 3D. Această abordare va face cursul mai atractiv pentru tineri și va oferi, de asemenea, funcționalități suplimentare, cum ar fi întâlniri virtuale online, conferințe sau activități de învățare în colaborare pentru a sprijini procesul de învățare. Un aspect inovator principal al proiectului este abordarea sa generală de a oferi proceduri de învățare și de educație imersive prin utilizarea realității virtuale (VR). În mod specific, proiectul își propune să dezvolte un mediu educațional de realitate virtuală, bazat pe tehnologia 3D Virtual World (VW), să creeze metodologii inovatoare de învățare VR și să le integreze cu învățarea tradițională pentru o învățare mai atractivă și mai eficientă a cursurilor și aspectelor legate de antreprenoriat. Proiectul vizează acoperirea cursurilor cu diverse activități de învățare oferite în VW 3D, care sunt mai atractive, mai atrăgătoare și mai distractive pentru tineri și, de asemenea, fac învățarea mai eficientă.

Prin urmare, un aspect inovator al proiectului se referă la mediul educațional de realitate virtuală 3D care va fi dezvoltat, care va oferi mijloacele necesare pentru a studia subiecte de antreprenoriat pentru tineri și cursuri într-un mod mai expresiv, distractiv, imersiv și cuprinzător. În plus, o parte importantă a proiectului va consta în implementarea tehnicilor web 2.0 în lumea virtuală și în aplicarea abordărilor și scenariilor de învățare Gamification. În acest fel, studenții cursului vor petrece timp egal pentru i) explorarea și studierea materialului de învățare și ii) participarea la activități de învățare (de sine stătătoare și în echipă). Se așteaptă ca combinația acestor tehnici și abordări să mențină studentul angajat și motivat în timp ce studiază în lumea virtuală și, de asemenea, să ofere o experiență de învățare mai personalizată.

Proiectul ENTREREALITY este foarte atractiv prin tematica și implementarea sa și se adresează instituțiilor și actorilor implicați în procesul decizional și legislativ al oricărei forme de educație. În plus, stimulează și încurajează tinerii să creeze start-up-uri, care sunt inovație într-un proces de dezvoltare, validare și cercetare pentru piețele țintă.

 

Data începerii: 01-11-2021

Data încheierii: 01-11-2023

Durata: 24 de luni

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper